Categorieën
Algemeen

Koninklijk Conservatorium krijgt oefenpiano met een rijk verleden

De Steinway A vleugel werd ooit gebruikt door het Brusselse kunstenaarskoppel Andrée en Pierre Arty.

De studenten van het Koninklijke Conservatorium van Brussel zijn sinds kort een oefenpiano rijker. De Steinway A vleugel werd ooit gebruikt door het Brusselse kunstenaarskoppel Andrée en Pierre Arty. De Fondation, die hun patrimonium beheert, vond het gepast om deze piano te schenken aan het Conservatorium waar Andrée ooit haar eerste muzieklessen kreeg.

De schenking werd op 25 november bezegeld met een uniek recital, gebracht door  enkele gerenommeerde leraars van de Franstalige afdeling van het Koninklijk Conservatorium en hun leerlingen. Voor deze bloemlezing uit het favoriete klassieke werk van Andrée en Pierre Arty waren meer dan honderd geïnteresseerde muziekliefhebbers samengekomen in het Auditorium Joseph Jongen in de Eikstraat.

Op het programma stond werk van Mozart en Beethoven, maar ook het lichtere werk van Francis Poulenc kon het publiek bekoren. De meeste werken werden gebracht door de gevierde pianiste Dominique Cornil, lerares aan het conservatorium en haar collega bariton zanger Marcel Vanaud. Maar ook de studenten van het conservatorium droegen bij tot het welslagen van de muzikale avond. Het trio Egmont zette in met een mooie interpretatie van een werk van Ludwig van Beethoven voor piano, cello en klarinet, terwijl de leerlingen ‘zang’ voor een luchtige noot zorgden met een bijzonder grappige voordracht van enkele gedichten geschreven door Andrée Arty.

Alle aanwezigen werden na afloop uitgenodigd op een verzorgde receptie aangeboden door de Fondation Andrée en Pierre Arty.  Het werd nog gezellig druk in de ontvangstruimte die voor de gelegenheid gedecoreerd was met een aantal collagewerken, foto’s en gedichten van Andrée Arty.