Categorieën
Compositiewedstrijd

Compositiewedstrijd in samenwerkin met het KCB

Andrée Arty was niet alleen een creatieve collagiste, ze was ook een succesvolle muzikante. De stichting wil ook dit aspect van haar carrière aan bod laten komen door de inrichting van een muziekprijs. Het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar Andrée Arty haar muzikale opleiding genoot, was dan ook heel enthousiast om aan de organisatie van zo’n prijs mee te werken.

De studenten* van de compositieklassen lieten zich inspireren door de collages van Andrée Arty om een compositie voor een trio voor te leggen aan een jury van docenten en een expert ‘compositieleer’. De compositie, die maximaal 10 minuten mocht duren, moest geschreven zijn voor een trio van drie verschillende instrumenten met een keuze uit: hobo, klarinet, saxofoon, trompet, dwarsfluit, piano, viool, altviool, cello, harp, gitaar of hoorn.

Vijf van de zes composities van Romain Cadot, François Chatelain, Chih-Yun Chiang, Emile Daems, Alkis Karyzonis en Evans Kocja werden op 8 december 2019 uitgevoerd in de concertzaal van het conservatorium. Een uitgebreid verslag vindt u hier.

De eerste plaats ging naar Chih-Yun Chiang met “Les Saisons confondues” een werk voor hobo, cello en piano. Tweede werd Alkis Karyzonis met “Totalement Automatique” voor alt sax, viool en piano. De twee laureaten werden beloond met een professionele geluidsregistratie van het concert.

*Romain Cadot, François Chatelain, Chih-Yun Chiang, Emile Daems , Alkis Karyzonis en Evans Kocja