Categorieën
Collage-prijs Emelyne Duval

Winnaar van de Collage-prijs

De winnaar van de Collage-prijs van de Stichting Andrée en Pierre Arty is Emelyne Duval, geboren in Lobbes 1987.

Haar artistieke werk concentreert zich op tekeningen, collages en illustraties. Ze haalde haar diploma grafische communicatie in 2010 aan de Hogeschool voor plastische en visuele kunsten in Bergen en vestigt haar atelier in Elouges.

Ondertussen werkt ze ook aan de Academie voor Schone Kunsten in Binche en de Kunstschool van Braine-L’Alleud. Ze publiceerde al meerdere boeken in België en Frankrijk.
www.emelyneduval.com

De andere genomineerden zijn

Caroline Kolkman, geboren in Amsterdam 1987

Ondertussen woont zij in Antwerpen. Zij studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam en aan de Sint Lucas Hogeschool en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar werken die zowel fotografie, collages, tekeningen, sculpturen als installaties omvatten, roepen vragen op omtrent het proces van kijken en interpreteren. Zij exposeerde al meermaals in België en Nederland.
www.carolinekolkman.com

Nathalie Amand, geboren in Soignies 1968

Is sedert 2003 professor fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Doornik. Daarnaast exposeert ze regelmatig in binnen- en buitenland. Sinds 2010 wordt ze vertegenwoordigd door Box Galerie in Brussel. Ze won ook al meerdere prijzen en was in 2006 laureate van de Stichting Pierre Paul Hamesse.
www.nathalie-amand.fr

Bekijk hier de volledige fotoreportage van de vernissage