Nieuws

Alida Everts, Collage-prijs, Tentoonstelling

Boek over werken Alida Everts feestelijk voorgesteld

Op 28 april 2024 mocht Alida Everts, winnares van de derde editie van de Andrée en Pierre Arty Collageprijs, haar prijs, een boek over haar schilder en papiercollages, in ontvangst nemen tijdens een korte officiële overhandiging gevolgd door een feestelijke receptie.

Lees meer

Event, Tentoonstelling

Andrée Arty – 100 jaar

In 2023 viert de Fondation Andrée en Pierre Arty de 100st verjaardag van Andrée Arty met…

Lees meer

Alida Everts, Collage-prijs

Druk bijgewoonde vernissage in rooftop Albert

Op donderdag 10 november, tijdens een druk bijgewoonde vernissage, maakte de raad van bestuur van de Fondation Andrée en Pierre Arty de winnaars bekend van deze 3de editie.

Lees meer

Alida Everts, Collage-prijs, Tentoonstelling

Winnaars 3de editie van de Collage-prijs zijn bekend

Op donderdag 10 november maakte de raad van bestuur de winnaars bekend van deze 3de editie. De jury, met name Sergio Servellón, directeur van het Felix De Boeck museum, Antonio Nardone van de gelijknamige kunstgalerij, Emelyne Duval, winnares van de eerste editie van deze award en kunstrecensent Yves de Vresse droegen de winnaars voor na selectie uit meer dan 200 werken van bijna 80 deelnemers uit binnen- en buitenland.

Lees meer

Collage-prijs, Paulette in ’t Veld, Tentoonstelling

Stichting geeft catalogus uit over collagewerken van Paulette in ’t Veld

Op 27 juni 2021 werd in Kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder het boek voorgesteld over de collagewerken van Paulette in ’t Veld.

Lees meer

Collage-prijs, Paulette in ’t Veld, Tentoonstelling

Paulette in ’t Veld, wint tweede editie

De Stichting Andrée en Pierre Arty organiseerde de tweede editie van haar Collage-prijs. Met deze wedstrijd wil de stichting de collage-kunst onder de aandacht brengen en een actuele kunstenaar die actief is op het terrein van de collages steunen. Deze prijs is uiteindelijk ook een eerbetoon aan de kunstenares Andrée Arty en wordt elke drie jaar uitgereikt en werd deze keer toegekend aan Paulette in ’t Veld.

Lees meer

Compositiewedstrijd

Chich-Yun Chiang wint compositiewedstrijd Andrée Arty

Op 8 december 2019 werden vijf van de zes composities uitgevoerd in de concertzaal van het conservatorium. Het internationale deelnemersveld wist het aanwezige publiek te overtuigen. De eerste plaats ging naar Chih-Yun Chiang met “Les Saisons confondues” een werk voor hobo, cello en piano.

Lees meer

Compositiewedstrijd

Compositiewedstrijd in samenwerkin met het KCB

Andrée Arty was niet alleen een creatieve collagiste, ze was ook een succesvolle muzikante. De stichting wil ook dit aspect van haar carrière aan bod laten komen door de inrichting van een muziekprijs. Het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar Andrée Arty haar muzikale opleiding genoot, was dan ook heel enthousiast om aan de organisatie van zo’n prijs mee te werken.

Lees meer

Collage-prijs, Emelyne Duval

Arty Prijs gaf artistieke carrière van Emelyne Duval een ware boost

“Sinds de uitgave van deze catalogus zijn er zoveel zaken gebeurd: tentoonstellingen, publicaties, evenementen… alleen maar positieve zaken!”

Lees meer

Collage-prijs, Emelyne Duval, Tentoonstelling

Prijsuitreiking in La Maison Losseau

Op donderdag 9 november 2017 was het feest in het Bergense Maison Losseau. Emelyne Duval, de winnares van de Collage-prijs van de Stichting Andrée en Pierre Arty, ontving tijdens een korte plechtigheid het eerste exemplaar van een catalogus waarin haar werk van de jongste 10 jaar rijkelijk wordt geïllustreerd.

Lees meer

Collage-prijs, Emelyne Duval

Winnaar van de Collage-prijs

De winnaar van de Collage-prijs van de Stichting Andrée en Pierre Arty is Emelyne Duval, geboren in Lobbes 1987.

Lees meer

Collage-prijs, Emelyne Duval

Prijsuitreiking Collage-prijs

Op de oproep voor deze wedstrijd kwamen heel wat inzendingen binnen en die maakte het de jury niet makkelijk om de winnaar aan te duiden. Uit de hoeveelheid inzendingen blijkt ook dat de collagekunst nog actueel is en dat zou Andrée Arty die dit jaar 93 jaar zou geworden zijn, bijzonder verheugen.

Lees meer

Collage-prijs

Collage-prijs van de Stichting Andrée en Pierre Arty

Op 9 november 2016 reikte de Stichting Andrée en Pierre Arty voor de eerste maal de prijs uit voor een hedendaagse kunstenaar actief op het terrein van de collages.

Lees meer

Algemeen

Koninklijk Conservatorium krijgt oefenpiano met een rijk verleden

De Steinway A vleugel werd ooit gebruikt door het Brusselse kunstenaarskoppel Andrée en Pierre Arty.

Lees meer

Algemeen, Tentoonstelling

Andrée Arty, betoverende kunstenares

Deze (na)zomer organiseerde de Verbeke Foundation in Kemzeke de eerste grote retrospectieve tentoonstelling over het werk van Andrée Arty

Lees meer